Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Буріння під анодне заземлення

Буріння під анодне заземлення
Буріння під анодне заземлення
0 Коментар

Будь-які конструкції з металу, що знаходяться під землею, з часом піддаються корозійному впливу. Одні лише антикорозійні покриття не можуть забезпечити повний захист, так як висока вологість і кислотність грунту створюють на металі ділянки з протилежними електродними потенціалами. Це призводить до виникнення гальванічних корозійних утворень.

Для захисту металевих елементів підземних комунікацій використовується активна антикорозійний електрохімічний захист, ефективність якої безпосередньо залежить від правильної організації глубинного анодного заземлення. Воно зберігає металеві конструкції не тільки від корозії, але і від блукаючих струмів. Такі струми виникають в грунтах, на поверхні яких знаходяться електричні підстанції, вежі стільникового зв'язку та інше.

Чим більше довжина електрода, тим більше площа контакту заземлення з грунтом. Крім цього, глибокі шари мають меншу питомий електричний опір, тому анодне заземлення буде найбільш ефективним способом. Цей спосіб особливо актуальне для розгалужених мереж трубопроводів або в місцях відповідальних комунікацій.

У густо забудованих районах установка анодного заземлювача по горизонталі часто буває неможлива через небезпеку його негативного впливу на ближні об'єкти. Для цих цілей застосовується вертикальне заземлення, яке вперше було використано американськими вченими в 1952 році на глибину 90 метрів. Сьогодні глибинні заземлювачі використовуються не тільки в межах міста, але також на ділянках з високим питомим опором верхніх шарів грунту.

Анодний спосіб заземлення має лише два обмеження - на скельних породах і в заболоченій місцевості.

anod2

 Особливості буріння свердловин під анодне заземлення

Для організації глубинного анодного заземлення потрібне буріння свердловини колодязя. Підготовчі роботи починаються з підготовки всіх комплектуючих, щоб буріння під анодне заземлення та монтаж обладнання проводилися без зволікання. Від безперервності робіт залежить не тільки якість заземлення, а й термін його служби.

Монтажні роботи починаються відразу після завершення буріння свердловини під анодне заземлення. Готовий свердловинний колодязь піддається обробці глинистим розчином, після чого роблять поетапне опускання окремих блоків установки. Після монтажу обладнання, свердловинний колодязь засипають гравієм або піском.

У слабких або вологонасиченних грунтах буріння свердловин під анодне заземлення вимагає спеціальних навичок, так як неправильно проведені роботи можуть призвести до «злипання» свердловини.

Ще один вид організації заземлення - свайне буріння під анодне заземлення. Підготовлені палі спускаються в свердловинний колодязь. Далі вони обробляються соляним розчином і проводиться їх електричне з'єднання між собою, а також з заземлювачем кабелю. Для цього біля центральної палі розташовують сталеву смугу, підключену до кабелю, який проводить струм.

Просідання грунту і підвищене навантаження на нижні електроди може вивести з ладу анодний заземлювач. Для запобігання цьому використовується гирловий кондуктор, який монтується на поверхні свердловинного колодязя разом з діелектричною прокладкою, а свердловина заповнюється неметалічним наповнювачем. Гирлової кондуктор дає можливість безперешкодного доступу до всіх вузлів устаткування, а при необхідності дозволяє залити свердловину розчином або водою.

Буріння під анодне заземлення має кілька незаперечних переваг:

  • компактність;
  • висока ефективність;
  • незалежність якості заземлення від сезонних коливань температур;
  • захист металевих конструкцій, що знаходяться в грунті на значній відстані.

 Вибір підрядника

Буріння свердловин під анодне заземлення - дуже затребувана послуга при проведенні комунікацій або при необхідності вкопування металевих конструкцій. Однак, знайти якісного підрядника для цих робіт досить складно. Необхідна кількість анодних заземлювачів може визначити тільки фахівець, спираючись на багато факторів навколишнього середовища. А всі роботи по бурінню свердловин під анодне заземлення передбачають застосування спецтехніки та досвіду кваліфікованих співробітників. Все це може запропонувати наша компанія.

Фахівці Акваторії проводять буріння під анодне заземлення роторним способом. Він дає можливість бурити свердловини колодязі на будь-яких глибинах і грунтах. Замовляючи послуги з буріння свердловин під анодне заземлення в Акваторії, ви можете бути впевнені у високій якості робіт і оперативності їх виконання.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.