Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Інженерно-геологічні вишукування Миронівського району

Інженерно-геологічні вишукування Миронівського району
Інженерно-геологічні вишукування Миронівського району
0 Коментар

Четвертинні відкладення (приблизна глибина залягання 5-45 м).

Мал. 1. Типовий геологічний розріз четвертинних відкладень Миронівського району

З геоморфологічної точки зору Миронівський район розташований в межах сильно розчленованої акумулятивно-ерозійної височини Білоцерківської морфоструктури III порядку. Розріз четвертинних відкладень характеризується значною мінливістю, яка обумовлена ​​особливостями типів морфоструктур. Потужність їх дуже невитримана і коливається від 5 м в тальвегах ярів до 30-40 м на вододілах, про що дозволяє дізнатися геологія ділянки.

Значна частина території розчленована яружно-балочною мережею. Абсолютні позначки поверхні четвертинних відкладень в межах району змінюються від 110 м до 190 м. На поверхню виходять переважно світи верхньої ланки неоплейстоцена. Відкладення середньої ланки, що залягають безпосередньо під голоценовим грунтом, зустрічаються на обмежених ділянках території (район річки Гороховатка), а виходи на денну поверхню нижньої ланки неоплейстоцена і еоплейстоцена відзначаються лише в окремих сильно локалізованих виходах гірських порід. Для буріння свердловин різного призначення необхідна на початковому етапі і для тривалої експлуатації така послуга, як георозвідка ділянки, яку вигідно довірити компанії "Акваторія".

Инженерно-геологические изыскания в Яготинском районе

Мал 2. Геологічна карта четвертинних відкладень Миронівського району Київської області

Елювіально-делювіальні відкладення (edH) представлені сучасними грунтовими утвореннями, які суцільним чохлом перекривають більш древні відкладення. Генетичний тип і літологічний склад грунтів залежить від їх положення в рельєфі і складу порід, на яких проходило грунтоутворення. Район розташований в межах Центрально-лісостепової підвищеної грунтової провінції. Грунти району - чорноземи, типові мало- і слабо-гумусні здебільшого на лесових породах, а також чорноземи і грунти опідзолені, темно-сірого кольору в невеликій кількості на лесових породах, включаючи незначний відсоток (3%) лугових солончакуватих грунтів на делювіальних відкладах.

Відкладення техногенного походження (tH) поширені на незначних площах району. В основному в межах населених пунктів та пов'язані з проведенням будівельних робіт - насипу, дороги, відвали різного генезису. Більш точні дані дозволяють отримати інженерно-геологічні вишукування, які оперативно виконують фахівці компанії.

Піщаними і супіщаними утвореннями представлені еолові, елювіально-делювіальні відкладення (dе, vd PIII). Зустрічаються вони в межах всього району на підвищених ділянках із заляганням на утвореннях средньонеоплейстоценової ланки. У деяких місцях вони відзначаються лінзами досліджуваних типів ґрунту, прошарками. Потужності коливаються від 2,6 до 11,4 м, вважаються витриманими. Бурі з жовтуватим  відтінком суглинки іноді легкі, карбонатні, світло-сірі, рідко піщанисті. Вони підстилаються породами дніпровського зледеніння. Великі площі в Миронівському районі займають  суглинні грунти різного віку (edPII-III kd) (Рис. 1-2), делювіально-еолові піски (dvbg-pc, dePIII).

Різнофаціальні відкладення в комплексі дніпровського льодовика представлені моренними, озерно-, водно-льодовиковими супісками, суглинками, пісками з заляганням переважно на розмитій поверхні нижньонеоплейстоценових або древніх утворень. Перекриваються вони мореною і озерно-льодовиковими суглинками, рідше - молодшими відкладеннями. В основному вони виступають кварцовими, білими, світло, жовтувато-сірими, іноді з відтінком зеленого або бурого кольору, переважно дрібно-середньозернисті, з галькою кристалічних порід пісками, горизонтально і похилошаруватими. Потужності змінюються від 1,1 до 10 м. В нижньому неоплейстоцені (edPImr і ін) відкладення представлені елювіально-делювіальними у вигляді суглинних грунтів. Потужність їх коливається в межах від 0,3 до 3,5 м. При бажанні замовити буріння, вам обов'язково знадобиться послуга - геологія ділянки, ціна якої в нашій організації вигідно відрізняється від ряду інших пропозицій.

Рис.3. Условные обозначения к карте четвертичных отложений (см. рис. 1-2)

Мал.3. Умовні позначення до карти четвертинних відкладень (див. Мал. 1-2)

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.