Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Геотермальне тепло для опалення будинку

Геотермальне тепло для опалення будинку
Геотермальне тепло для опалення будинку
0 Коментар

Геотермальне тепло як варіант опалення будинку

В умовах значного подорожчання традиційних енергоресурсів людство постійно знаходиться в пошуку альтернативних джерел теплової енергії, які дозволять не тільки ефективно обігрівати будинки, а й заощадити кошти. Останнім часом все більшої популярності набуває геотермальне тепло - поновлюване джерело теплової енергії землі, води, підземних ресурсів. Використовуючи геотермальне тепло можна повністю вирішити проблеми з опаленням заміських будинків, отриманням гарячої води.

Що таке геотермальне тепло, його основні джерела

Протягом всього існування внутрішні фракції земних надр виділяють тепло, яке перетворюється людиною в геотермальну енергію. Міць енергії надр підтверджена численними землетрусами, масштабним вулканічним виверженням, періодичним рухом тектонічних плит. Саме радіаційними розпадами всередині земних надр обумовлено наявне теплове поле землі. У наші дні ця енергія активно використовується країнами та окремими регіонами, де переважає вулканічна, а також сейсмічна активність.

Ресурси енергії землі підрозділяється на ключові категорії:

  • геотермальне тепло землі або поверхневе, переважно використовується сучасним обладнанням - тепловими насосами, які ефективно застосовуються для облаштування опалювальних систем приватних будинків;
  • гаряча вода (пар), розташовані в поверхневих шарах землі, які активно використовуються для виробництва електроенергії;
  • глибинна теплова енергія землі;
  • теплова енергія, що накопичується під вулканами, енергія магми.

Відомо, що запаси теплової енергії землі перевищують показник світового споживання енергії в рік приблизно в 35 мільярдів раз і в 500 разів - енергію, яка може бути отримана в результаті використання світового запасу газу і нафти.

Принцип роботи геотермального опалення

Опалення геотермальним теплом приватних будинків побудовано на принципі використання природних поновлюваних джерел тепла. По суті, воно нагадує функціонування холодильних установок, генеруючи і нагріваючи, а не охолоджуючи повітря. Компресор теплового насоса стискає і розігріває фреон, за рахунок чого нагрівається вода у внутрішньому теплообміннику. Далі фреон надходить у випарник, де охолоджується. Такі альтернативні системи опалення можуть безперебійно функціонувати при будь-яких кліматичних умовах.

Геотермальна система опалення приватних будинків складається з:

  • внутрішнього блоку, який може працювати на обігрів або за принципом кондиціонера для охолодження;
  • зовнішнього контуру, що складається з системи труб і заглибленого в землю.

Зрозуміло, що підземне геотермальне опалення будинку теплом землі вимагає певних капіталовкладень, так як передбачається проведення земляних робіт, буріння глибинних свердловин для укладання зовнішнього контуру, закупівля обладнання. Однак воно дозволяє отримати ряд вагомих переваг у порівнянні з традиційними джерелами теплової енергії:

  • безкоштовність отриманого тепла, незалежно від кількості споживання;
  • невичерпність геотермальної енергії;
  • екологічність, відсутність шкідливих викидів в атмосферу;
  • безпеку і безперебійну довготривалу роботу;
  • автономність теплоспоживання і можливість мати джерело тепла постійно.

Перспективи використання енергії геотермальних джерел досить високі, особливо на територіях з високим геотермальним потенціалом. Доцільно звернути увагу на дану альтернативну систему опалення власникам приватних будинків, які розташовані у віддаленості від централізованого енергопостачання. Таким чином можна облаштувати комфортне цілорічне проживання в будинках, відрізаних від міської цивілізації.

 Отримати консультацію з питань проектування, буріння свердловин та монтажу теплових насосів ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.