Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Розвідувальне буріння свердловин на пісок

Розвідувальне буріння свердловин на пісок
Розвідувальне буріння свердловин на пісок
0 Коментар

Добре відсортоване в природному середовищі, чистий піщаний грунт відноситься до категорії цінних корисних копалин. У великих обсягах пісок добувають у багатьох регіонах нашої країни, в тому числі, в Київській області, і застосовують у виготовленні будівельних матеріалів, будівництво і скляному виробництві. Якщо виникла необхідність буріння розвідувальних свердловин на пісок, скористатися послугами можна в нашій компанії «Акваторія».

Необхідність буріння на пісок

Для відкриття та експлуатації пісочного кар'єра майбутні власники незалежно від належності та форми власності підприємств повинні мати необхідні дозвільні документи та погодження. Вони складаються на основі даних висновків про проведення геологорозвідувальних робіт, що включають:

  • буріння розвідувальних свердловин;
  • аналізи про хімічні та фізичні властивості ґрунтового шару;
  • інженерний звіт, проведений фахівцями нашої компанії.

Дані процедури забезпечують замовників достовірною інформацією, з якої можна дізнатися про стан досліджуваного розрізу. Важливо враховувати, що результати буріння дозволяють заощадити фінанси наших замовників, якщо на стадії розвідки були виявлені непромислові поклади корисних копалин. Таким чином, можна дізнатися перспективність кар'єрів піщаних пластів, щоб не допустити зайвих витрат.

Комплекс розвідувальних заходів для буріння

Комплекс разведывательных мероприятий для бурения

Геологорозвідувальні заходи починаються з проходки гірських виробок при відсутності даних про дослідження на території. Тому буріння свердловин на пісок можна проводити тільки при наявності звітів про проведені дослідженнях і інформації про результати геологічної зйомки, що виконують фахівці нашої компанії. Якщо планується буріння свердловини на пісок в Києві або області, то наші співробітники володіють інформацією про результати дослідження на багатьох ділянках.

Для наших геологів головними об'єктами опрацювання є геоморфологічні, геолого-структурні карти, розрізи, літологічні колонки гірських виробок в разі раніше проведених бурильних робіт, карти четвертинних відкладень. Попередні аналізи матеріалів досліджень дозволяють фахівцям виконати наступні процедури:

  • прогнозування перспективності досліджуваної ділянки;
  • визначення глибин, в яких будуть з'єднуватися продуктивні горизонти (залягання дрібних і глибоких шарів);
  • вибір перспективних зон для буріння на дрібно залягають шари і глибокий пісок;
  • проведення аналізу складу грунтових горизонтів з визначенням міцності;
  • розмітка точок проходки гірських виробок;
  • формування вартості буріння свердловини.

Фактори, що визначають вартість буріння

Вартість послуги буріння на пісок і геологічних досліджень формується на основі декількох показників:

  • площа досліджуваної території;
  • наявність попередніх досліджень вивченості ділянки (розвідувальні дослідження з великою кількістю даних дозволять менше створювати виробок);
  • дослідження складу відкладень, які відокремлюють від поверхні цільової шар;
  • передбачувана глибина залягання піщаних горизонтів для цільового призначення (буріння дрібного молодого піску виконується за досить меншу кількість часу на відміну від глибокого залягання).

Більш детально дізнатися вартість послуг геологічних досліджень можна у наших фахівців. Ми пропонуємо дуже прийнятні ціни на буріння свердловини на пісок, завдяки наявності парку спеціалізованої техніки, що підходять під певні умови бурових машин і верстатів. Вони прості в установці, обслуговуванні і мають мало-габаритні розміри.

Буріння свердловин малогабаритними установками є основним етапом розвідувальних заходів. Фахівцями нашої компанії проводяться польові дослідження на території з розбивкою сітки, в якій гірничі виробки будуть закладені по кутах. Ця розмітка потрібна для прив'язки з точною передачею інтерпретації даних. Завдяки мобільної малогабаритної установки буріння на пісок проводиться максимальної швидко і за короткий проміжок часу. Для визначення розвідувати горизонту на якісні і його литологічні характеристики, випробування підлягають продуктивні інтервали досліджень (зразки, взяті для досліджень в лабораторії).

В процесі проведення випробування співробітниками нашої компанії буде вжито заходів безпеки, щоб уникнути втрат дрібних фракцій, а також будуть ретельно вилучатися проби на аналіз для захисту від забруднень різних домішок, металів. В іншому випадку досліджуване мінеральну сировину матиме не точні результати за даними лабораторної оцінки.

Необхідність вивчення якісних показників і властивостей викопного полягає в подальшій мети його господарського застосування або недопущення використання в будівництві. Якщо природний матеріал придатний для виробництва цінних хімічних сполук кремнію, або виготовлення скла, то використовувати його не доцільно у виробництві бетону та інших недорогих будівельних матеріалів.

Випробування, буріння розвідувальних свердловин на пісок малогабаритними установки проводиться нашими співробітниками максимально відповідально з підвищеною увагою до деталей, що дозволяє отримати наступні дані:

  • будову і потужність перекривають відкладень;
  • морфологію цільового горизонту з елементами залягання;
  • визначення ділянок виклинювання копалини;
  • мінливість по площі, глибині пласта з вивченням литологічного і гранулометричного складу;
  • технологічні властивості досліджуваної сировини;
  • експлуатаційно-інженерні умови кар'єра;
  • обсяг природного складу, розрахований в абсолютних одиницях (метр куб.).

Отримані дані досліджень беруться за основу при оформленні техніко-економічного обґрунтування і складання проекту створюваного кар'єра.

Розвідувальне буріння свердловин на пісок в Києві і області

Важливо відзначити, що навіть після введення в промислову експлуатацію цільового піщаного шару можна продовжувати геологічні дослідження. При видобутку корисних копалин отримання цінної інформації може забезпечити і заключний етап геологічних вишукувань з експлуатаційної розвідкою, які можуть проводитися з добувними і розкривними операціями одночасно. Виходячи з багаторічної практики інженерних досліджень і розвідувального буріння, можемо сказати, що грамотні, успішні керівники підприємств обов'язково замовляють проведення буріння свердловини на пісок, завдяки високій ефективності заходів, включаючи:

  • актуалізацію відомостей з попередніх досліджень;
  • забезпечення безпечної експлуатації кар'єра;
  • уточнення запасів в реальному часі;
  • повноту витягу та контроль якості корисної копалини.

Ми гарантуємо, що успішно проведене буріння свердловини на пісок дозволить узгодити необхідну документацію для реєстрації кар'єра і дозволів на його експлуатацію. А також на підставі даних можна оптимізувати фінансові та трудові витрати при організації промислової розробки родовищ, визначити довгострокові перспективи експлуатації кар'єрів і видобуваються в них ресурсів.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.