Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Інженерно-геологічні дослідження в Києво-Святошинському районі

Інженерно-геологічні дослідження в Києво-Святошинському районі
Інженерно-геологічні дослідження в Києво-Святошинському районі
0 Коментар

Четвертинні відкладення представлені такими генетичними типами: льодовиковими, водно-льодовиковими, озерно-льодовиковими, озерними, біогенними, делювіальними, алювіальними та еоловими, а також комплексами різних генетичних утворень. На території цього району з урахуванням особливостей ґрунтів фахівці компанії "Акваторія" для проектних робіт та будівництва геологічних досліджень професійно та оперативно.

Разом переважаючими тут моренними, флювіо-, лімногляціальними відкладеннями дніпровського зледеніння та елювіо-алювільно-делювіально-еоловими утвореннями на них широко представлені потужні відкладення плейстоцену – озерно-алювіальні та елювіальні з еолово-делювіальними. Значні площі займають алювіальні відкладення сучасних заплав та надзаплавних терас з делювіально-еоловими утвореннями на них. На окремих ділянках (“лесових островах”) поширені неоплейстоценові елювіальні та еолово-делювіальні відкладення.

Четвертинні відкладення (приблизна глибина залягання 0-50м)

Инженерно-геологические изыскания в Киево-Святошинском районе

Мал.1. Типовий геологічний розріз четвертинних відкладень Києво-Святошинського району

Сучасний елювіальний обрій представлений в основному дерново-підзолистими, лесовими рідше луговими ґрунтами; гранулометричний склад переважно супіщаний, среднесуглинистый, рідше піщаний. Сучасні відкладення представлені численними фаціально-генетичними різновидами, про що дозволяє дізнатися геологію ділянки, яку проведуть наші спеціалісти. Найпоширеніші - алювіальні відкладення заплав і балок, біогенні відкладення, озерно-болотні відкладення субаеральних заболочених западин, техногенні утворення. У заплаві Ірпеня зустрічаються лучні ґрунти на алювіальних відкладах голоцену (аН). У Києво-Святошинському районі зустрічаються біогенні відкладення (bH), які представлені у заплаві річки Ірпінь переважно низинним та верховим торфом, рідше сапропелем. Потужність 0,3-2м, що дозволяє визначити георозвідку ділянки. Детальну інформацію з усіх питань можна отримати за телефонами компанії та замовити у зручний час інженерно-геологічні дослідження.

Алювіальні відкладення голоцену-верхнього плейстоцену (a1PIII,a2PIII) займають перші надзаплавні тераси річки Ірпінь. Алювіальні відкладення представлені пісками сірими, жовтувато-сірими, дрібнозернистими і різнозернистими, зрідка з лінзами сизувато-сірих супісків. Потужність сучасних алювіальних відкладень нар. Ірпінь 5-8 м, менших водотоків – відповідно менша. Формування алювіальних відкладень сучасних заплав почалося на останній стадії валдайського заледеніння, і тому не відповідає віковій межі між голоценом та неоплейстоценом. Цим також пояснюються дуже нечіткі межі між відкладеннями. Залягають вони різних за віком породах. У верхній частині розрізу тераси іноді зустрічаються субаеральні піщані відкладення невеликої потужності.

У межах району широко представлені еолово-делювіальні відкладення (еdv, PII-III-Н), де вони утворюють лісові острови. Представлені лесоподібними легкими суглинками та супесями. Залягають вони під сучасним ґрунтом і підстилаються водно-озерно-льодовиковими відкладеннями, рідше викопними ґрунтами. Потужність їх становить 0,3-3,0 м. Геологія земельної ділянки з визначенням відповідної потужності дозволить надалі скласти грамотний проект на буріння свердловин будь-якої складності. Представлені кварцовими пісками сірими, світло-сірими зі слабкими зеленуватими і жовтуватими відтінками переважно дрібнозернистими, косослоїстими за рахунок змін зернистості, з лінзами та прошарками сірих старих суглинків. Потужність відкладень досить витримана в межах 20-40 м. Будова другої надзаплавної тераси відрізняється від будови першою більшою потужністю відкладень, а від першої та третьої терас - присутністю в середній частині розрізу шару сірих, темно-сірих старих суглинків значної потужності (5-15 м ).

Детальна інформація про поширення четвертинних відкладень у межах району наведена на малюнках 2-3.

Инженерно-геологические изыскания в Киево-Святошинском районе

Мал.2. Геологічна карта четвертинних відкладень Києво-Святошинського району Київської області

Инженерно-геологические изыскания в Киево-Святошинском районе

Мал.3. Умовні позначення до карти четвертинних відкладень (див. мал. 1-2)

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.