Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Обладнання свердловини в приватному будинку

Обладнання свердловини в приватному будинку
Обладнання свердловини в приватному будинку
0 Коментар
 

Відокремлені комунікації піднімають комфорт заміської нерухомості до рівня квартири. Тому після буріння свердловини власники дач та котеджів, віддалених від міста, приступають до організації водопостачання. Замовити облаштування свердловини в приватному будинку «під ключ» за розумною ціною можна в компанії «Акваторія», яка з 2007 року досліджує ґрунти та видобуває питну воду в Києві та області.

Різновиди джерел водопостачання

Буріння свердловин на заміських ділянках не вимагає спеціальних дозволів, вагомих капіталовкладень і відрізняється глибиною 20-50 м, що дозволяє досягти одного з трьох основних різновидів підземних джерел.

  1. Верховодка - нестабільний водонос з непридатною для пиття органолептикою, що залежить від сезонних факторів.
  2. Ґрунтові водоносні пласти, що відрізняються стабільністю, глибиною залягання в кілька десятків метрів та пріоритетністю в організації індивідуальної водоподачі.
  3. Артезіанські відкладення, заглиблені на кілька сотень метрів, зберігають воду з найкращими органолептичними властивостями, що робить жорсткою перенасиченість мінералами.

Перед початком робіт із облаштування водопостачання слід провести аналіз видобутої води на придатність для пиття у спеціалізованій лабораторії.

Способи облаштування індивідуального водопроводу

Способы обустройства индивидуального водопровода

Верховодка, що відрізняється слабкими питними якостями, підходить для поливу та побутових потреб. Вологу з нестабільних водоносів видобувають через свердловини малої глибини, які відомі як абиссинские колодязі. Для облаштування застосовують товстостінні труби з діаметром до 40 мм. Економічний і нескладний спосіб водоподачі користується популярністю серед дачників, які проживають за містом виключно влітку.

Піщані свердловини в залежності від геології ділянки можуть використовуватися як для пиття, так і поливу. У відкладеннях, захищених від проникнення забруднень водостійкими пластами, можуть бути питні запаси. Вода з водонасичених пісків зі слабким захистом підійде для господарських потреб. Водозабори на піску все частіше обсаджуються дешевшими, антикорозійними полімерними трубами, які оснащуються очисними фільтрами меншого діаметра.

Свердловини у твердих породах, відомі як артезіанські - найглибші, довговічні і не бояться замулювання. Робоча частина водозабору повністю обсаджується трубами за принципом телескопа. Фільтр для очищення встановлюється, якщо до 10 м свердловини становить пориста порода, насичена водою.

Основні моменти

Облаштування свердловини приватного будинку є послідовним процесом, в якому можна виділити кілька важливих моментів.

  1. Місце розташування свердловини, яке вибирають з урахуванням норм санітарії, різновидів грунтів та відстанню між джерелом та будинком. Це означає, що водозабір на пухких і сипких ґрунтах повинен бути видалений мінімум на 20 м від септика та вигрібної ями, щоб уникнути поглинання побутових стоків. Щоб не допустити просідання та деформування, малоглибокі джерела видаляють мінімум на 5 м від фундаментної конструкції.
  2. Створення схематичного плану водопроводу та вибір обладнання. У робочому процесі центральне місце займає насос, який може бути поверхневим або занурювальним. Перший є ідеальним для дач, оскільки підйом води обмежений 8-10 метрами. Другий занурюється прямо в свердловину і може забезпечити водопостачанням заміську нерухомість, призначену для постійного проживання. Насос спрямовує воду в накопичувальний резервуар із металу або пластику, чиї функції керуються та контролюються автоматикою.
  3. Для розміщення обладнання використовують підвальні приміщення або облаштують заглиблену та утеплену кесонну камеру. Дачники обходяться економічним приямком та встановленням свердловинного адаптера.

Більше подробиць, корисних відео та статей можна знайти на веб-сайті компанії «Акваторія».

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.