Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Як облаштувати свердловину на воду у Києві

Як облаштувати свердловину на воду у Києві
Як облаштувати свердловину на воду у Києві
0 Коментар
 

Свердловини на воду потребують захисту від забруднень. Тому після буріння приступають до облаштування або обв'язування джерела, що полягає:

  • у зміцненні стін свердловинної шахти;
  • у встановленні насосного агрегату;
  • у підключенні комунікаційних ліній.

Якому насосу надати перевагу, як встановити кесонну камеру або адаптер – розповідають статті та відео-інструкції, розміщені на онлайнових ресурсах компанії «Акваторія». Критерії вибору обладнання, деталізовані описи технологій, креслення та фотогалереї базуються на 15-річному досвіді компанії у дослідженні ґрунтів та видобутку води.

Навіщо і як облаштувати свердловину

Свердловина - невід'ємний елемент відокремленого водопроводу, облаштування якого дозволяє:

  • забезпечити чистоту та захистити водозабір від проникнення пилу, атмосферних опадів та інших забруднень;
  • вберегти обладнання та труби від пошкоджень, спровокованих низькими температурами;
  • створити умови для підключення та обслуговування комунікаційних ліній.

Роботи на дачній ділянці можуть обмежуватися виведенням на полив, а при обв'язці джерела для приватного будинку розширюватися до створення повноцінного водопостачання, що потребує правильного вибору обладнання.

  1. Недорогий і невибагливий в обслуговуванні поверхневий насос підійде для дачі, оскільки водопідйомна помпа більшості моделей обмежена глибиною в 10 м. Забезпечити водою приватний будинок здатні агрегати занурювального типу, призначені для джерел свердловинних джерел, що залягають нижче позначки в 10 м.
  2. Відкриті гідроакумулятори вимагають встановлення у верхній точці водопроводу, закриті або мембранні накопичувачі забезпечують постійний тиск та встановлюються у будь-якому доступному місці.
  3. Пристрої автоматичного керування та контролю, що оберігають елементи системи від надмірних навантажень.

На вибір схеми облаштування вагомий вплив мають тип і місце установки обладнання, для захисту якого зводять техприміщення, встановлюють кесон або адаптер.

Варіанти свердловинної обв'язки

Как обустроить скважину на воду в Киеве

Облаштувати свердловину можна кількома способами. Побудова окремого павільйону застосовується в основному для обслуговування промислових водозаборів, оскільки захаращує корисну площу присадибної ділянки. Власники статусної заміської нерухомості віддають перевагу кесонним камерам.

  1. Кесон - це порожня ємність, нижня частина якої розташовується нижче точки промерзання, а верхня - врівень із землею. Наявність технологічних отворів у готових до встановлення заводських моделях спрощує підключення до водопроводу та електрокабелю. Основні плюси кесонів:
  • підходять для свердловинних джерел будь-якої глибини;
  • дозволяють розвести водогін на кілька житлових будівель;
  • економлять місце та не захаращують ділянку;
  • прискорене складання та довговічність;
  • надійна гідроізоляція заводських моделей

Установка міцних металевих кесонних камер можлива навіть на схильних до зсувів ґрунтах, а ємності з полімерів відрізняються стійкістю до ржавлення та утворення конденсату.

  1. Свердловинний адаптер – економне та функціональне рішення для дачних ділянок. Пристрій є перехідником з двох частин, що з'єднуються через герметичне ущільнення. Зовнішня частина кріпиться на обсадці нижче лінії промерзання ґрунту та з'єднується з водопроводом, а внутрішня – з насосом. Фінансова доступність адаптера знижує ряд мінусів:
  • застосування, обмежене джерелами завглибшки до 100 м;
  • необхідність утеплення для захисту від морозів;
  • недостатня захищеність електрокабелю від механічних впливів;
  • складність технічного обслуговування.

Встановлення адаптера потребує спеціальних інструментів та завдає незручності обов'язковим розміщенням обладнання в межах будинку.

  1. Оголовок свердловини - це спеціальна кришка з манжетою для герметизації, технологічними отворами для підключення комунікацій і гаком для насосного агрегату. Установка оголовка зі сталі або пластику – бюджетний варіант облаштування та захисту свердловини від забруднень, що з настанням холодів потребує додаткових витрат на утеплення.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.