Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Водопостачання будинку зі свердловини

Водопостачання будинку зі свердловини
Водопостачання будинку зі свердловини
0 Коментар

Використання свердловини в заміській нерухомості як основне джерело подачі води - не розкіш. Це єдиний вихід не носити воду відрами та користуватися досягненнями прогресу: душем, автоматичним поливом, посудомийною та пральною машиною. Незалежна система водопостачання приватного будинку зі свердловини приносить своїм власникам незаперечні переваги:

-самостійний контроль водопостачання без втручання комунальних служб;

-підземна вода проходить через шари гірських порід, де очищується природним шляхом, збирає корисні для здоров'я людини мінерали та набуває приємного смаку;

-початкові фінансові вкладення з лишком окупаються у довгостроковій перспективі.

Щоб буріння призвело до бажаного результату, звертайтеся до компанії «Акваторія», яка з 2007 року займається дослідженням ґрунтів, пошуком та вододобуванням.

Водопостачання зі свердловини: технологія

Роботи починаються з розрахунку обсягів водоспоживання на добу. Отримана величина є основою для вибору будівельної схеми, діаметра трубних виробів та насосного агрегату. Вода в будинок із свердловини підводиться поетапно.

-Буріння та обсадження джерела.

-Встановлення кесона.

-Складання насосного та фільтрового обладнання.

-Розбивка та монтаж водопроводу з врізанням у кесон та введенням у будівлю.

Щоб провести воду на ділянку, вибирають місце з урахуванням санітарних норм та бурять свердловину:

На пісок глибиною до 40 м, що потребує регулярного прокачування, подає рідину з домішками та служить максимум 15 років;

на скельні породи глибиною до 250 м, яка забезпечує чисту водоподачу та служить не менше 50 років.

Водопостачання будинку зі свердловини обмежується глибиною до 50 м. Глибокі джерела вимагають спеціального дозволу та значних капіталовкладень. У процесі буріння виконують обсадку шурфу колоною із пластику або металу, щоб не допустити обсипання ґрунту. Після прокачування роблять аналіз, якщо підтверджується якісна органолептика, продовжують підведення води до будинку.

Система водопостачання із свердловини: компоненти

Водопостачання заміського будинку передбачає встановлення кесона, який повинен підніматися над землею на 20-40 см і закриватися кришкою. Ця прямокутна або циліндрична водонепроникна камера із зовнішньою або внутрішньою теплоізоляцією надійно захищає свердловину від замерзання, попадання дрібної сміття та опадів, застосовується для розміщення насосного обладнання.

Коли монтується водопостачання на дачі зі свердловини, актуальним стає адаптер. Рухливі та статичні елементи кріпляться нижче за точку промерзання і з'єднуються один з одним при опусканні насоса в свердловину. Невеликий розмір і низька вартість роблять адаптер бездоганним для дачі.

Водопостачання приватного будинку із свердловини – це система, серцем якої є насос.

Агрегати поверхневого типу не можуть піднімати воду з великих глибин, тому більше підходять для дач та сезонного проживання загородою.

Агрегати занурювального типу з автоматичним контролем, встановлюються в кесоні, підвалі або спеціальній кімнаті, піднімають воду з глибин і підходять для заміських особняків.

Щоб провести воду зі свердловини до будинку, модель насоса вибирають з урахуванням напору, висоти подачі, діаметра обсадної колони, очікуваних обсягів споживання та точок розбору. Для роботи системи також потрібні: гідроакумулятор, що забезпечує тиск, зворотний клапан, що запобігає відпливу води після відключення насосного агрегату, запірні та фільтрові елементи.

Монтаж водопостачання зі свердловини

Забір води із свердловини – це дві базові складові: джерело та збирання. Після облаштування свердловинного колодязя та встановлення насосного обладнання приступають до розведення труб одним із двох способів:

  • послідовне підключення підходить для дач та невеликих будинків з невеликою кількістю точок розбору:
  • колекторне підключення більш складне та витратне, забезпечує стабільний тиск, підходить для статусної приватної та заміської нерухомості.

Щоб провести воду в будинок із свердловини, систему монтують із спеціальних пластикових труб, що виключають іржавіння та утворення бактеріального нальоту на внутрішніх стінках. Введення в будинок і укладання зовнішніх труб виконують нижче за точку замерзання. Ділянки, де це зробити неможливо, обов'язково утеплюють.

Чи збираєтеся провести воду? Будівельно-бурова компанія «Акваторія» забезпечить професійне облаштування свердловинного водопостачання для комфортного проживання у приватній та заміській нерухомості.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг Ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.