Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Очищення води з артезіанської свердловини

Очищення води з артезіанської свердловини
Очищення води з артезіанської свердловини
0 Коментар

Свердловина представляє стулку, що пробурена під землею, для видобутку води. На думку багатьох споживачів вода, що видобувається з-під землі, має бути чистою, без домішок, сміття та запахів. Це лише часткова правда, тому що вода, що проходить в глибинах землі через різні грунтові шари може набирати в себе велику кількість сольових розчинів різного утворення. А тому виникає потреба в такій послузі, як очищення води із свердловин.

Користь води із свердловин

На формування світовідчуття кожної сучасної людини впливає реклама, інтернет та інші джерела інформації, в яких все активніше згадується артезіанська вода, її властивості. Але в більшості випадків перенадмірність недостовірних фактів призводить до помилки і думки про те, що вода зі свердловини має всі необхідні корисні компоненти, мінерали і речовини. Але коли проводиться аналіз води, результати можуть бути дуже невеселими. У рідині, здобутій під землею, можуть утримуватися у величезній кількості солі металів, а також різні домішки у вигляді піску, камінців, бактерій. Тому така вода не придатна для вживання, для чого слід провести очищення свердловин від сторонніх предметів або чищення фільтрів свердловин.

В даний час все більше стають популярними артезіанські свердловини, для яких необхідно подбати про одержання чистої води для особистого споживання. Витрати, як правило, включають кілька етапів робіт:

-проведення розвідувальних робіт;
-буріння;
-оцінка якості води;
-зведення насосної споруди;
-створення систем водопроводу;
-розробка системи очищення.
Якщо один етап для отримання артезіанської води не виконати, очевидним є розпад всієї системи. У деяких випадках очищення води свердловинної проводиться за стандартними методами без аналізу складу. Це може призвести до того, що виникають серйозні проблеми зі здоров'ям, а також усувається наліт на поверхні обладнання при неефективній роботі системи. Як відомо, воду з підземних джерел пити відразу можна тільки в горах, де є ключова вода гарної якості. Не виключається в цьому випадку те, що не завжди вона може бути корисною для здоров'я людини через вміст різних домішок. Тому і для такої води знадобиться водоочищення.

Чищення замулених свердловин проводиться у кілька етапів:

-видалення домішок солей заліза та твердих частинок;
-пом'якшення та інші процедури.
Для очищення бажано застосовувати попередньо зібрані установки у разі відсутності у воді домішок. Системи здатні видаляти кілька типів домішок і за ціною доступні багатьом споживачам. Нашими спеціалістами виконається очищення сбою свердловини від продуктів руйнування, очищення стовбура свердловини від піщаних пробок та інші роботи.

Щоб визначити, чи потребує вода очищення чи ні, зношена або несправна система, необхідно звернути увагу на наявність у воді осаду. Якщо він присутній, то слід з'ясувати, на якому етапі потрапляє мул, пісок та інші забруднення. Ймовірно, що забилася сітка у фільтрі, для чого слід стежити за станом рідини. Також не виключається зміна складу води, її перебіг під землею та інші причини. Фахівці рекомендують проводити періодично перевірку стану свердловинної води.

За наявності неприємних запахів, появи опадів та інших явищ, що погіршують роботу системи свердловин, а також зниження якості води слід виконати дезінфекцію свердловини. Нашими майстрами оперативно усунуться забруднюючі компоненти, зокрема азотні, ефірні сполуки, мінеральні кислоти, луги та солі.

Особливості роботи системи очищення свердловинних вод

У системі отримання води з артезіанської свердловини встановлюються різні елементи, що фільтрують, з урахуванням водоносного шару. Якщо в ґрунті переважає або є щебінь, глина, а також наявність великої гальки, то застосовується стрижневий або трубчастий фільтр, щоб не допустити обвалення свердловинної конструкції. У пісочно-гравійних ґрунтах оптимальним рішенням буде встановлення трубчастого фільтра. У нього відзначається гарний водоприйом, що забезпечує якісне пом'якшення вод. Бажано щоб він був із міцного дроту або сталі, а також із щілинною перфорацією, що дозволить відмінно працювати на піщаному ґрунті. Такий фільтр застосовується на повзучому ґрунті, що зазнає обвалення. Фільтри з наявністю поздовжніх щілинних дірок або великою сіткою ідеально підходять для монтажу на гравії та гальці з метою своєчасного попередження завалювання свердловин.

З вищевикладеного можна підбити підсумок у тому, що очищення вод, які з свердловин, має низку особливостей, невідомих простого споживача. І не всі можуть розуміти, доки не зіткнутися з установкою власної свердловини, про те, що система при неправильному бурінні може дуже дорого коштувати в експлуатації. Наші фахівці готові докладно проконсультувати не тільки про буріння свердловини на воду, а й подальше її очищення і як краще провести роботи.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг Ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.