Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Коли краще виконувати буріння свердловини

Коли краще виконувати буріння свердловини
Коли краще виконувати буріння свердловини
0 Коментар

Час для буріння свердловини не має прямого впливу на якість її облаштування або функціонування, обсяг питної води і її чистоту. Буріння свердловинного колодязя може виконуватися в будь-які періоди - весну або літо, зиму або осінь. Зрозуміло, що в теплий сезон працювати комфортніше, а при сухій погоді полегшується під'їзд бурової техніки до місця буріння, доставка обсадних труб і прокопування траншей для поставки води в будинок. Взимку бурильні установки можуть покриватися льодом, яку потрібно зчищати.

Однак зимові бурильні роботи мають свої плюси:

  • по замерзлій землі важкі бурові машини можуть спокійно під'їхати до місця буріння, не пошкодивши територію;
  • під час підйому з-під землі бурового шлаку, він не проникає в поверхню грунту і не засмічує ділянку.
  • взимку можна не піклуватися про утилізацію бетонітовой глини, використовуваної при бурінні, - вона піде навесні разом з паводками.

Взимку для створення приямку знадобляться лом і кирка, що допомагають розбити верхній мерзлий грунт, в іншому технологія буріння звичайна. Також ускладнюється доставка води для промивки свердловини, добре, якщо поруч є незалежне від замерзання джерело.

В інші сезони можна спокійно бурити свердловини на воду. В осінній та весняний періоди підвищуються рівні верховодних вод, що може впливати на облаштування неглибоких колодязів (до 30м), які живляться від верховодки. Артезіанські колодязі не залежать від таких коливань, орієнтуючись на відносно стабільну глибину залягання водоносних горизонтів, тому з використанням спеціального обладнання бурити свердловину на воду фахівці можуть в будь-який час і будь-яку погоду. Якщо ви хочете спростити і здешевити цей процес - варто орієнтуватися на теплий період року і планувати відповідні роботи з квітня по листопад.

Отримати консультацію з питаньінженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.