Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Інженерно-геологічні вишукування в Поліському районі

Інженерно-геологічні вишукування в Поліському районі
Інженерно-геологічні вишукування в Поліському районі
0 Коментар

У Поліському районі повсюдно, суцільним покривом розвинені четвертинні відкладення. Вони можуть бути відсутніми тільки в безпосередніх виходах місць денної поверхні дочетвертинних утворень. До водно-льодовикових ерозійно-акумулятивних долин відносяться більш потужні четвертинні шари. Потужність відкладень відзначається в межах 0 м - 62 м. На дослідженій території, склад четвертинних відкладень різниться на кілька генетичних типів, в тому числі, льодовикових, озерно-, водно-льодовикових й інших озерних утворень.

У віковому відношенні четвертинна система на дослідженій території підрозділяється від нижньочетвертинних до сучасних відкладень.

До нижньочетвертинних відкладенняє умовно відносяться озерні суглинки, тонкошаруваті глини, дрібнозернисті, кварцові сильно глинисті піски з сірим і темно-сірим відтінком, що збереглися від розмиву тільки в похованих давньочетвертичних долинах в північній частині району. Залягають вони на харківських, київських, Бучацьких утвореннях. Покривають їх средньочетвертинні підморенні водно-льодовикові, або озерно-льодовикові світи. Потужність нижньочетвертинних відкладень різна і коливається в межах 0,2-6,6 м. Замовити геологічні вишукування на ділянці в районі вигідно в компанії "Акваторія" за розумними цінами з оперативним виконанням під будь-які завдання.

Инженерно-геологические изыскания в Полесском районе

Мал 1. Геологічна карта четвертинних відкладень Поліського району

Средньочетвертинні відкладення поширені повсюдно. У їх складі виділені: підморенні водно-льодовикові відкладення; льодовикові відкладення (морена) і надморенні водно-льодовикові і озерно-льодовикові відкладення. Підморенні відкладення водно-льодовикової структури широко поширені на всій досліджуваній території. Вони представлені жовтуватим кольором з бурим або сірим відтінком, різнозернистими кварцовими пісками, галькою  окатанною уламками кристалічних і осадових порід, рідше зеленувато-, або блакитно-сірими піщанистими суглинками з малопотужними прошарками глин. Потужності підморенних водно-льодовикових відкладень коливаються в межах 0,9-45 м.

В межах моренно-зандрової рівнини описувані відкладення залягають на строкатих сарматських глинах, або на нижньочетвертинних озерних суглинках. У водно-льодовикових долинах вони підстилаються харківськими, київськими, Бучацького, рідше крейдяними відкладеннями і навіть кристалічними породами і їх корою вивітрювання. Перекриваються ці відкладення або мореною, або надморенними утвореннями, що підтверджує раніше проведена на території геологія ділянки.

Рис.2. Стратиграфический разрез Полесского района Киевской области

Мал.2. Стратиграфічний розріз Поліського району Київської області

Надморенні водно-льодовикові озерно-льодовикові відкладення користуються найбільш широким поширенням, будучи покривними утвореннями здебільшого досліджуваної території, відсутні лише на терасах і заплавах річкових долин. Представлені водно-льодовикові відкладення жовтувато-сірими, буро-сірими, сірими дрібно- і середньозернисті кварцовими пісками. Озерна-льодовикові надморенні відкладення складені зеленувато-сірими, голубувато-сірими грузлими пластичними суглинками і дрібнозернистими глинистими кварцовими пісками. Потужність надморенной товщі коливається від 0 до 15 м, зазвичай збільшуючись на вододілах і зменшуючись на їх схилах. Для точного визначення потужності на території необхідна геологія для ділянки.

Верхньочетвертичні відкладення виражені алювіальними утвореннями I і II надзаплавних терас басейнів р. Ужа, а також еолово-делювіальними відкладеннями. Вони складаються з палево-жовтих, пальових, жовтувато-сірих нешаруватих лесовидних суглинків з дрібними конкреціями карбонатів. Потужність їх не перевищує 0,5 м. Алювіальних відкладення II надзаплавної тераси складені жовтувато-сірими разнозерністимі, дрібно і середньозернисті добре окатанного кварцовими пісками з рідкісною галькою кварцу і кристалічних порід. Якщо вам потрібно на території георозвідку ділянки, фахівці нашої компанії проведуть всі роботи з високим рівнем професіоналізму в найкоротші терміни.

До сучасних відкладів відносяться озерні світи, алювіальні відкладення заплав річкових долин, еолові світи і сучасний елювій. Інженерно-геологічні вишукування дозволять грамотно визначити місце для буріння свердловини в цьому районі, щоб вона експлуатувалася довгі роки без проблем. Наші фахівці проконсультують з усіх питань і оформлять замовлення з надання послуги.

Рис.3. Условные обозначения к карте четвертичных отложений и стратиграфическому разрезу (см. рис. 1-2)

Мал.3. Умовні позначення до карти четвертинних відкладень і стратиграфическому розрізу (див. Мал. 1-2)

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.