Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Геологія для проектування лінійних споруд

Геологія для проектування лінійних споруд
Геологія для проектування лінійних споруд
0 Коментар

Співробітниками компанії «Акваторія» виконується геологія для проектування різноманітних об'єктів та споруд. Необхідність проведення процедур обґрунтовується тим, що проектувальники та архітектори повинні знати стан ґрунтів на території будівництва та біля неї. Слід зазначити, що під впливом природних та техногенних факторів можуть деформуватися породи з просіданням та усуненням. І в результаті, зведені конструкції та споруди з часом можуть зазнавати аварійних станів.

Для проектування лінійних об'єктів інженерно-геологічні дослідження проводяться з урахуванням деяких факторів. Під лінійним об'єктом маються на увазі газопровід, теплотраса, водопровід, лінія електропередач, а також залізниця та автомагістраль.

Відмінною особливістю споруд лінійного типу є довжина. І на шляху всього проходження будь-де можлива деформація ґрунту, що призводить до аварійної ситуації. Тому проведення геології вкрай необхідно на всій будівельній ділянці, що в іншому випадку призведе до масштабної катастрофи та дорогого ремонту. За допомогою геологічних досліджень можна визначити породи, що зазнають змін, провести їхнє зміцнення або видалити з розрізу, а також забезпечити надійний захист об'єктів.

Особливості проведення геологічних досліджень

Важливо враховувати, що комунікаційні системи розташовані на незначній глибині, а вплив споруд на товщу порід максимальний. На породи також впливають будинки, розташовані навколо або під ними. Просідання або зсув грунтів відбувається через збільшені навантаження. Тому при будівництві нового об'єкта не рідко виникають проблеми, порушується рівновага між геологічним середовищем та будівельними елементами. Витоку з водопроводу, утворення опадів у великій кількості можуть виникнути при підтопленні ділянки, що є причиною деформації ґрунтів. Це явище небезпечне через те, що ґрунти, змінюючи свої властивості, піддаються зсуву, збільшення або скорочення в обсязі. Результатом стане аварійний стан об'єктів.

Проводити аналіз геології з лінійних споруд мають лише кваліфіковані фахівці. Зокрема, у нашій компанії працюють висококласні співробітники з багаторічним успішним досвідом робіт у цьому напрямі. Вони проведуть якісно та оперативно всі процедури відповідно до чинних стандартів та вимог будівництва. Наші фахівці попередньо проведуть розрахунки обсягів досліджень, визначать кількість проб та глибину буріння свердловин.

Специфіка геологічних досліджень

З появою тріщин на полотні, що свідчать про розвиток негативних процесів геології ділянки, необхідно вирішувати проблеми у межах автомагістралі. Проектування лінійних об'єктів здійснюється з комплексом інженерних досліджень, включаючи:

  • огляд, вивчення рельєфу;
  • визначення геоморфології на ділянці;
  • дослідження геології;
  • визначення гідрогеології;
  • довгострокове прогнозування об'єктів.

Проведення аналізу геологічних досліджень об'єктів лінійного типу характеризується певними труднощами. І насамперед це стосується робіт, що проводяться території з наявними об'єктами будівництва та густою рослинністю. Проведення топографічних зйомок також ускладнюється умовами місцевості та поганою видимістю. Співробітниками нашої компанії «Акваторія» буде проведено інженерно-геологічні дослідження в повному обсязі з високою якістю виконання. В результаті клієнтам буде надано достовірні матеріали та якісний звіт для створення точного проекту будівництва. Вартість послуг формується з урахуванням досліджень, переліком робіт та інших факторів, про що замовникам буде відомо при оформленні заявки на інженерно-геологічні дослідження лінійних споруд.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.