Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Геологія для будинку

Геологія для будинку
Геологія для будинку
0 Коментар

До одним із важливих етапів у житті належить будівництво власного будинку. І для успішної реалізації проекту потрібно дотримуватися низки умов, для чого насамперед необхідно виконати геологічні дослідження. Ціна таких послуг формується з урахуванням площі досліджуваного ділянки, відведеного під будівництво. До уваги також беруться такі показники, як місцезнаходження, відстань до близько розташованих об'єктів, негативні геологічні процеси на будівельному майданчику та інші нюанси.

Необхідність геологічних вишукувань

Проведення геологічних досліджень перед будівництвом будинку дає можливість визначити будову ґрунтів, їх потужність, особливості просторового становища, глибину ґрунтових вод та отримати іншу інформацію. Співробітники інженерно-геологічної компанії «Акваторія» на підставі отриманих даних визначають взаємодію порід з об'єктом будівництва, а також зможуть припустити розвиток негативних процесів геології, які можуть призвести до деформування елементів будівель або його руйнування.

Геологічні дослідження проводяться тоді, коли і виконуються на ділянці геодезичні роботи. Комплекс досліджень дозволяє отримати інформацію, необхідну для розробки проекту та створення технічної документації. Наші інженери вивчають територію та надають замовнику після завершення досліджень наступний комплект документів:

  • звіт про дослідження;
  • топографічний план ділянки;
  • геологічний розріз за профілями;
  • рекомендації наших інженерів-геологів з питань будівництва.

Перелічені документи необхідні для узгодження в органах влади та для будівництва будинку.

Багатозадачність та проведення геології на будівельній ділянці

Щоб вибрати підходящий фундамент та будівельні матеріали, необхідно знати особливості ґрунтів та ґрунтових вод. Попередньо фахівцями проводиться межування на ділянці, після чого вони ведуть детальне геологічне дослідження з визначенням буріння свердловин. Їхнє розташування має бути таким, щоб була можливість отримати точну інформацію про стан ґрунтового масиву з геологічних розрізів із забором потрібних зразків. Важливо відзначити, що ґрунт у підставі споруди часто неоднорідний і містить піски, глину, суглинки, інші домішки. А шари порід відрізняються у різних місцях фізико-механічними властивостями та потужністю. Тому до основного завдання досліджень належить вивчення зони впливу запланованого до будівництва будівлі.

У процесі геології дільниці нашими співробітниками вирішується безліч завдань, включаючи точне визначення території забудови, проведення аналізу динаміки геологічних процесів у районі для прогнозування змін та впливу об'єкт. Далі інженери-геологи визначають здібності ґрунту на витримування навантажень будівлі, тип фундаменту з урахуванням структури ґрунту. Геологічні роботи проводяться у кілька основних етапів, включаючи:

  • Підготовчі заходи з оформленням технічного завдання на проведення робіт. Вивчення геологічної підоснови району та геологічні дослідження.
  • Проведення польових досліджень, буріння свердловин із взяттям проб для лабораторних аналізів, випробування ґрунтів статичним та динамічним методами.
  • Упорядкування звіту про проведені результати робіт з характеристикою геологічних умов ділянки для будівництва.

Клієнти отримують готовий звіт, в якому вказані фізико-механічні властивості, склад ґрунтів, види, методи та обсяги робіт. У результатах відображається аналіз проб із розвідувальних свердловин. А також наші фахівці визначають гідрологічний режим підземних вод, їхню динаміку зміни, рівень глибини, властивості та склад, прогнозують можливості підтоплень та інші роботи з метою попередження аварійних ситуацій та руйнувань.

Вивчення грунтів проводиться для того, щоб визначити взаємодію порід з об'єктом, що зводиться. З'ясовуються можливі наслідки. При вивченні проб у лабораторії необхідно відбирати їх з неруйнованою структурою. Для проведення геологічних робіт наші співробітники використовують сучасне високоточне обладнання та інструменти. Глибину виробітку вони проводять з урахуванням площі, габаритів та поверховості будинку. Проведення лабораторних досліджень характеризується високою точністю результатів.

Формування ціни на геологічні послуги

Накопичений досвід співробітників компанії «Акваторія», використання передових технологій у поєднанні із сучасним високоточним обладнанням дозволяють оперативно, грамотно проводити геологічні дослідження під час будівництва котеджу будь-якого типу. Інформація, яку зібрали фахівці на ділянці, забезпечує гарантії стійкості, довговічності, надійності та безпеки будинку під час експлуатації. На формування ціни послуг геології під котедж впливають такі показники, як кількість свердловин буріння та проб для досліджень. А також площа досліджуваної ділянки, додаткові дослідження за необхідності. Основний критерій діяльності компанії є надання професійних послуг за прийнятною вартістю, конкурентною на ринку інженерно-геологічних послуг. Замовити їх можна за телефонами у менеджерів або на сайті компанії.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.