Зворотній дзвінок
Онлайн калькулятор

Буріння свердловин під воду в Обухові

Буріння свердловин під воду в Обухові
Буріння свердловин під воду в Обухові
0 Коментар

Обухівський район розташований на південь від столиці на правому березі Дніпра. Великі річки крім Дніпра - Червона, Стугна та ін. Населені пункти: Українка, Германівка, Трипілля, Застугна, Підгірці. Абсолютні позначки поверхні в середньому близько 119м над рівнем моря. На півдні піднімаються до 186-187 м, а в руслі Дніпра - близько 97м.

Територія розташована на Київській лесовій рівнині з інтенсивним розчленуванням рельєфу. Буріння свердловин в Обухові та Обухівському районі в північно-східній частині проводиться в алювіальних відкладеннях першої надзаплавної тераси. А в інших частинах зверху в основному йдуть відкладення лесовому акумулятивно-денудаційної рівнини. Це опади, утворені льодовиком.

obuhov-2

З карти четвертинних відкладень

Буріння свердловин на воду в районі четвертинних відкладеннях здійснюється в наступних литологических комплексах. У центральній частині це еолові лесовидні суглинки. На північному сході і в долинах річок це в основному піщані алювіальні відкладення. Паралельно руслу річок на східному узбережжі смугою простягаються відкладення морени дніпровського зледеніння середньоплейстоценових віку.

obuhov-3

Викопіювання з карти дочетвертинних відкладень

З дочетвертинних відкладів в основному поширена пліоценовими товщами червонувато-бурих щільних, в'язких глин в різного ступеня .На північно-східній околиці розвинена середньо нео палеогенова Бучацька серія - піски кварц-глауконітового, пісковики. Вузькими смугами на півночі і півдні поширена поєднана товщами київської і Обухівської світи середнього палеогену - в підошві піски, вище мергелі, глини, без карбонатних алевролітів. Свердловина для води буриться в дочетвертинного відкладів неогену і палеогену.

Облаштування свердловини на воду

На цій стадії організовують подачу води в будинок і на ділянку. Облаштування свердловини на воду включає в себе установку кесона, підключення обладнання, прокладку труб.

Буріння свердловин на воду супроводжується обсадкою для зміцнення стінок, для захисту від забруднення вище розташованими грунтовими водами. У свердловину опускається насос, прикріплений до тросів і кабелю. На поверхні встановлюється реле автоматики, стабілізатор напруги.

Щоб встановити кесон готують яму шириною більшою, ніж кесон на 20-30см.

При більш капітальному будівництві для кесона готують підвальне приміщення. Вода по трубах зі свердловини надходить в гідроакумулятор і йде далі в приміщення, в сад, в город.

Облаштування свердловини в Обухові та Обухівському районі по області можете замовити у нас.

Відео огляд Обухівського району(посилання)

Вода в четвертинних відкладеннях на глибині до 30м може використовуватися тільки для технічних цілей. Для питної води необхідно пробурити скважину мінімум до 50-60м.

Полтавський горизонт зустрічається місцями глибиною від 50м, якість води середнє. Ціна свердловини на воду розраховується попередньо для мінімальної глибини 50-60м, але потрібно додатково вивчити геологічні, гідрогеологічні матеріали. Немає водоноса в харківському горизонті. Бучацький горизонт знаходиться на глибині 50-115м, в воді підвищений вміст заліза. Сеноманский горизонт зустрічається локально на глибині 60м, якість води відмінна. Також місцями зустрічається юрський горизонт на глибині до 220 м з відмінною якістю води.

Вартість свердловини в районі може бути скоригована за результатами буріння, так як є геологічні ризики не зустріти водоносний горизонт, або параметри води можуть бути не задовільними.

Отримати консультацію з питань інженерно-геологічних, гідрогеологічних, геодезичних та інших супутніх послуг ви можете у нас:

Запитай фахівців

У цьому блозі ми ділимося знаннями, але якщо ти маєш серйозні завдання, які вимагають допомоги фахівців, повідоми. Ми спробуємо розібратися та допомогти вам.

Натискаючи кнопку, ти дозволяєш обробку персональних даних і погоджуєшся з політикою конфіденційності.

Поставити запитання
Отримати консультацію з послуг Заповніть форму і ми
направимо Вам відповідь
протягом години

Або

Зворотний дзвінок

Де ми працюємо
×
Функціонал знаходиться в розробці.
Приносимо свої вибачення за часові незручності.